Suomen Yritykset logo

Valitse kunta, alue tai toimiala

Tammelan Nuorisoseura Aura Ry


Y-tunnus
10095170

Yhteystiedot

Osoite
Kirkkoahteentie 5
31300 TAMMELA
Puh

Toimialat


Esittely

 Seura perustettiin 9.7.1905 Tammelan Kydön kylässä, Juholan pirtissä. Seuran toiminta oli alusta asti monipuolista. Talkoo- ja lahjoitusrahoilla seuralle rakennettiin vuonna 1932 oma seuraintalo, Auran Pirtti.

60-70 -luvuilla Nuorisoseuran teatteritoiminta Rauhaniemen kesäteatterissa tuli aktiivista. Vuonna 1978 järjestettiin ensimmäisen kerran Hakkapeliittapäivät -perinnetapahtuma.

Nykyään seuran toiminta on laajaa. Auran Pirtillä järjestetään lapsille ja aikuisille useita kerhoja jumpasta näytelmäpiiriin neljänä iltana viikossa. Vuosikymmenien aikana kertynyt monipuolinen pukuvarasto vuokraa pukuja. Lisäksi Auran Pirttiä ja sen saunaosastoa vuokrataan juhliin ja illanviettoihin.Kaikki Nuorisoseuran toiminta perustuu valtavaan talkootyövoimaan, josta mahtavin näyttö on vuosittain järjestettävä Hakkapeliitta-tapahtuma, jossa vierailee n. 10 000 ihmistä eri puolilta Suomea.

Vuonna 2005 Tammelan Nuorisoseura Aura ry juhli 100-vuotista taivaltaan. Sadan vuoden aikana on tapahtunut paljon. Pienestä alusta on kasvanut toimiva järjestö kymmenine kerhoineen, kesäteattereineen ja jopa tukiopetuksineen. Toiminnan onnistumisesta kertovat lukuisat tunnustukset. Toiminta muuttuu, mutta edelleen pätee alkuaikojen tavoite kasvattaa ”hyviä ihmisiä ja kunnon kansalaisia”.

Hakusanat