Suomen Yritykset logo

Valitse kunta, alue tai toimiala

Oravais Historiska Förening rf / Restaurang Ädelbragd


Y-tunnus
09911492

Yhteystiedot

Osoite
Slagtältsvägen 130
66800 ORAVAIS
Puh

Toimialat


Esittely

Oravais Historiska Förening r.f. har verkat sedan 1992 och vill dokumentera och befästa samt levandegöra det historiska livet och händelserna kring 1808-09 års krig.

Besök gärna vårt sommarcafé eller någon av våra annonserade evenemang tex Gustaviansk afton, där publiken kan sitta vid dukade bord och avnjuta en lekamlig och andlig spis och där "Regementet" exercerar. Eller, varför inte med vår hjälp ordna en egen tillställning i historisk miljö och boka in dig hos Restaurang Ädelbragd!

Ta chansen att känna historiens vingslag ute vid furirsbostället och restaurang Ädelbragd vid nästa besök genom att sätta tänderna i en bit historia. I vår restaurang serverar vi historiska rätter baserade på minst 200 år gamla recept. Tillsammans med historiska matexperten Kristina Steen och Oravais historiska förening har vi skapat en genuin restaurangupplevelse. Slå dig ner i vår ombonade miljö med prägel av 17-1800-tal. Låt vår serveringspersonal i sina tidstypiska kläder servera dig en måltid från svunna tider.

Som tillägg till maten kan vi erbjuda bland annat guidning av området, exercis av Österbottens regemente och musikunderhållning. För de som önskar veta mera om 17-1800-talet finns det dessutom möjlighet att få en historisk expert (Kristina Steen) som berättar om livet på den tiden, allt för att kunden skall få en så bra helhetsupplevelse som möjligt. Rökbastu och badtunna kan vi också erbjuda våra gäster, som skön avkoppling innan maten eller efter ett möte.

Vår ambition är att kunna erbjuda kunden en bit historia med ett skräddarsytt besökspaket i en historisk omgivning.

Hakusanat