Suomen Yritykset logo

Valitse kunta, alue tai toimiala

Colores - Suomen Suolistosyöpäyhdistys ry


Y-tunnus
21336056

Yhteystiedot

Osoite
Saukonpaadenranta 2
00180 HELSINKI
Puh
Email
if.serolocnenimmat.innej , if.serolocofni

Toimialat


Esittely

Ajatus Coloresin – Suomen Suolistosyöpäyhdistyksen perustamisesta heräsi ensimmäisen kerran syksyllä 2006, kun professori Inkeri Elomaan entinen potilas tiedusteli, onko suolistosyöpäpotilailla omaa tukiyhdistystä?

Yhteydenoton jälkeen ajatus suolistosyöpäpotilaiden ja heidän omaistensa yhdistyksestä jäi elämään professori Elomaan mieleen. Jäädessään eläkkeelle vuotta aiemmin hän oli ehtinyt työskennellä syövän hoidon parissa 25 vuotta HYKS:n Syöpätautien klinikalla. Viimeisen kymmenen vuoden aikana suolistosyövän hoidoissa oli tapahtunut merkittäviä kehitysaskeleita, joiden ansiosta yhä suurempi osa potilaista pystytään parantamaan. Samaan aikaan suolistosyöpä on yleistynyt sekä miehillä että naisilla.

Yhdistyksen perustamisvaiheessa toteutettiin tutkimus suolistosyöpään sairastuneiden ja heidän omaistensa tiedon ja tuen tarpeista. Näin tulevat jäsenet pääsivät vaikuttamaan yhdistyksen toimintaan jo suunnitteluvaiheessa. Tutkimukseen haastateltiin yli 30 potilasta. Lisäksi TYKS:n, HYKS:n ja TAYS:n syöpäklinikoiden kanssa toteutettuun kyselytutkimukseen vastasi 141 potilasta.

Tulokset olivat hyvin rohkaisevia. Yli 70% vastaajista koki, että heillä pitäisi ehdottomasti olla oma järjestö, joka tarjoaa tietoa ja tukea sairauden eri vaiheissa. Yksi tärkeimpiä tuen muotoja oli vastaajien mielestä mahdollisuus keskustella sairaudesta muiden potilaiden ja heidän omaistensa kanssa. Lisäksi selvisi, että suolistosyövästä on tarjolla liian vähän tietoa, ja internetistä löytyvän tiedon luotettavuutta on usein vaikea arvioida.

Alkuvuodesta 2007 professori Elomaa kokosi Coloresin hallituksen. Tärkeää oli, että Coloresin hallitukseen kuuluisi potilasjäsenien lisäksi maamme johtavia suolistosyövän hoitoon erikoistuneita lääkäreitä.

Mikäli sinulla on ideoita tai toivomuksia Coloresin toimintaan liittyen, niin lähetäthän sähköpostia: info@colores.fi